British Telecom udelukker nye opkøb

MediaWatch

British Telecom vil indtil videre ikke opkøbe nye større selskaber, førend selskabet har foretaget en række dispositioner, som skal reducere gælden på omkring 28 milliarder pund med mindst 10 milliarder pund, skriver Financial Times.

British Telecom har i den seneste tid fortaget høje investeringer i 3G licensrettigheder, og det presser nu finansdirektør Robert Brace til at udelukke større mergers eller opkøb, med mindre de kan afvikles via aktiebytte. I modsat fald skal der yderligere sælges ud af aktiverne. I den kommende tid bliver der ifølge finansdirektøren højest tale om at British Telecom vil konsolidere eksisterende investorrelationer, som torsdagens overtagelse af halvdelen af Tele Danmarks andel i svenske Telenordia. British Telecom ejede i forvejen en tredjedel af Telenordia.

Finansdirektørens udtalelser betyder, at det på kort sigt ikke er særligt sandsynligt, at British Telecom vil byde på finske Sonera eller italienske Infostrada, som observatører tidligere har forudsagt, at det ville. Deutsche Telekom oplyste for nylig i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab, at tiden synes inde til at fokusere på at integrere selskabets seneste opkøb, og det tolkes af analytikere, som et sikkert tegn på at selskabet som British Telekom vil stille fremtidige opkøb i bero indtil videre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også