MediaWatch

British Telecom udelukker nye opkøb

British Telecom vil indtil videre ikke opkøbe nye større selskaber, førend selskabet har foretaget en række dispositioner, som skal reducere gælden på omkring 28 milliarder pund med mindst 10 milliarder pund, skriver Financial Times.

British Telecom har i den seneste tid fortaget høje investeringer i 3G licensrettigheder, og det presser nu finansdirektør Robert Brace til at udelukke større mergers eller opkøb, med mindre de kan afvikles via aktiebytte. I modsat fald skal der yderligere sælges ud af aktiverne. I den kommende tid bliver der ifølge finansdirektøren højest tale om at British Telecom vil konsolidere eksisterende investorrelationer, som torsdagens overtagelse af halvdelen af Tele Danmarks andel i svenske Telenordia. British Telecom ejede i forvejen en tredjedel af Telenordia.

Finansdirektørens udtalelser betyder, at det på kort sigt ikke er særligt sandsynligt, at British Telecom vil byde på finske Sonera eller italienske Infostrada, som observatører tidligere har forudsagt, at det ville. Deutsche Telekom oplyste for nylig i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab, at tiden synes inde til at fokusere på at integrere selskabets seneste opkøb, og det tolkes af analytikere, som et sikkert tegn på at selskabet som British Telekom vil stille fremtidige opkøb i bero indtil videre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs