Ny internet-strategi i Japan

MediaWatch

Japan er teknologisk overlegen i forhold til resten af verden, men skove af lov-restriktioner har forhindret Japan i at opleve en egentlig Internet-revolution. Regeringens IT Strategi Råd, der åbnede i denne uge med president for Sony Corp. Nobuyuki Idei, som sagde, at hvis der blev taget de rette forholdsregler, ville Internet kunne lede Japans økonomi ind i en ny æra med ekstrem hurtig ekspansion, skriver AP.

Planen er at få den økonomiske vækst sat i gang i Japan ved at stimulere nye og eksisterende forretninger og samtidig overhale USA som verdens førende nation på højhastigheds Internetområdet, oplyser rådet i en ny rapport.

Det er helt afgørende at få forsynet Japan med fiber-optisk netværkskabler, der muliggør de højhastigheds transmissioner, der er nødvendige for at Internettet kan vokse i Japan. I dag er infrastrukturen for dyr og for dårlig med for lav hastighed, vurderer rådet, der også fandt 700 lovmæssige hindringer for at e-handlen i landet ikke kan udvikle sig og vokse - bl.a. obligatoriske papir transaktioner, der besværliggør Internet-aktiviteter.

Love, der er i vejen for væksten, skal fjernes i løbet af de næste måneder, og det skal gå hurtigt, fordi Internettet har været langsomt til at få fodfæste i Japan. Der er kun 11 procent japanske husstande, der har Internetadgang, mens der er 37 procent i USA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også