Dot.com’er har problemer med markedsføring

MediaWatch

Det svenske analysebureau Nordisk Media Analys har undersøgt effekten af den markedsføring, som mange svenske dot.com virksomheder brugte store summer på i foråret. Virksomhedernes reklameforbrug udgjorde i alt mere end 200 millioner svenske kroner. På trods heraf kan 64 procent af den svenske befolkning ikke spontant nævne en eneste af virksomhederne, skriver svenske vision-media.se.

Undersøgelsen viser bl.a., at næsten halvdelen af dot.com virksomhederne har en spontan varemærke-genkendelse i den svenske befolkning på 0 procent. Bedst klarer Letsbuyit sig med en spontan varemærke-genkendelse på otte procent, og også Bidlet ligger klart over gennemsnittet. Endvidere klarer de virksomheder sig godt, som har været længe på markedet, herunder virksomheder som Amazon, Boxman og Bokus.

En af de virksomheder, som har klaret sig dårligst, er den svenske udgave af Internet mægler virksomheden E*Trade. E*Trade brugte således 20 millioner svenske kroner på markedsføring i foråret, men har på trods heraf en varemærke-genkendelse på 0 procent.

Den manglende effekt af dot.com virksomhedernes markedsføring kædes af Nordisk Media Analys blandt andet sammen med, at for mange virksomheder har reklameret samtidig. Som følge heraf bliver markedet uoverskueligt, idet det er vanskeligt at nå frem med sit budskab, når virksomhederne og deres tjenester minder om hinanden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter