MediaWatch

Sonofon satser på mobilt Internet

Ved afslutningen af halvårsregnskabet for den hidtidige ejer GN Store Nord fremgik det, at Sonofon's omsætning var steget 7 procent fra 1.382 millioner kroner til 1.75 millioner kroner, hvilket var lavere end forventet. Imidlertid var der en stigning i det primære driftsresultat før afskrivning på hele 41 procent fra 253 millioner kroner til 357 millioner kroner.

Sonofon forventer, at omsætningen stiger resten af året, men at overskuddet vil falde noget, da der hen over sommeren er investeret i mange nye kunder. For eksempel har Variant-abonnementet alene siden april tiltrukket knap 200.000 kunder.

I fremtiden ønsker Sonofon at drage mest mulig fordel af samarbejdet med den nye ejer Telenor - ikke mindst i forbindelse med udviklingen af mobilt Internet.

- Vi står rigtig godt rustet til at udvikle og dominere markedet for mobilt Internet, der i fremtiden bliver mange gange større end nutidens marked for taletelefoni, siger adm. direktør Ulrik Bülow. Han peger på, at Sonofon med Telenor som samarbejdspartner vil kunne skabe stordriftsfordele i form af hurtigere og billigere produktudvikling til fordel for kunderne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs