MediaWatch

V og K ønsker IT-ministerium

De borgerlige partier mener, at IT er et forsømt område, som de mener bør styrkes ved at highlighte IT- og Telespørgsmål fx ved hjælp af et særligt ministerium.

- I Forskningsministeriet drukner IT- og Tele-området i forhold til, hvor meget spot vi mener det burde have. Så hvis vi siger, at vi efter regeringsskifte opretter et IT-ministerium, så vil Forskningsministeriet blive nedlagt, og de tilbageværende områder blive lagt ind under Undervisningsministeriet, siger det Konservatives IT-ordfører Henriette Kjær til Mediawatch.

Venstres IT-ordfører Kristian Jensen afviser heller ikke et kommende IT-ministerium. Venstre ønsker at styrke IT-området i Danmark og Kristian Jensen peger i den sammenhæng på, at det vil være oplagt at oprette et IT-ministerium. Ikke mindst fordi Venstre mener, at der er en indbygget uhensigtsmæssighed i det nuværende Forskningsministerium. På den ene side er der universitets- og forskningsdelen og på den anden side er der IT/Tele-området.

- Det ønsker vi at adskille. Det vil være oplagt, også at lægge mediepolitikken ind i et IT-ministerium netop fordi, at medieområdet i dag i højere grad inddrager tele og IT-politik end tidligere, siger Kristian Jensen, der dog understreger, at det kun er Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen, der præcist ved, hvad der skal ske i tilfælde af et regeringsskifte.

Dansk Dataforening er ikke afvisende overfor tanken om et IT-ministerium, men mener ikke at det er et problem, at det nuværende Forskningsministerium står på to ben.

- Vi vil bestemt ikke have noget mod et IT-ministerium. Men jeg vil godt understrege, at vi rent organisatorisk ikke har nogle problemer med et Forskningsministerium, der står på to ben; forsknings- og Tele/IT-området. Det er vores opfattelse, at det fungerer udmærket. Men hvis man vil oprette et IT-ministerium, der udelukkende som sin hovedopgave at have med IT at gøre, så vil vi da bifalde det. Den tanke ser vi som udtryk for, at IT-området i højere grad spiller en central rolle i dagens samfund, siger Tony Franke, direktør i Dansk Dataforening til Mediawatch.

Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen ønskede ikke at kommentere et evt. IT-ministerium ved et regeringsskifte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs