MediaWatch

Motorola først med GPRS

Verdens næststørste mobiltelefonproducent amerikanske Motorola, oplyser nu at de bliver de første der tilbyder den nye GPRS mobiltelefon, der kommer på markedet i årets sidste kvartal. GPRS (general packet radio services) netværker vil gøre det muligt for mobiltelefonbrugere at få hurtig og kontinuerlig adgang til Internettet med tjenester af bedre kvalitet end via WAP-telefoner, skriver Reuters.

Der er stort pres på de førende mobiltelefonproducenter om at være først på markedet med de nye telefoner, og denne gang bliver det angiveligt Motorola. Til sammenligning oplyser Nokia, verdens største mobiltelefon producent, at de først vil introducere deres udgave af GPRS- telefonen omkring midten af 2001. Det er væsentlig senere end både Motorola og svenske Ericsson. Ericsson, der har oplevet tab i første halvdel af året bl.a. som følge af produktionsproblemer oplyser, at de vil være klar med en GPRS telefon i starten af 2001.

Analytikere vurderer at selvom Motorola er de første, der kommer på markedet med GPRS telefonen, vil det ikke have nogen betydning med mindre operatørerne får installeret GPRS netværker og de tilhørende tjenester bliver udbudt.

Tapio Hedman, talsmand for Nokia Mobiltelefoner, vurderer overfor Reuters, at ligesom med WAP skal et helt forretningssystem bygges op med infrastruktur samt kompatibilitet mellem terminaler, systemer og services.

Ericsson forventer, at der bliver 1,4 milliarder mobiltelefonabonnenter og 1 milliard Internet-abonnenter på verdensplan om fem år. Der er i dag omkring 570 millioner mobiltelefonbrugere globalt, svarende til cirka 10 procent af jordens befolkning.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs