MediaWatch

Deutsche Telekom vil købe Powertel

Den forestående handel til en samlet værdi af godt 5,75 milliarder dollars markerer dermed selskabets andet amerikanske opkøb indenfor få uger. Senest købte Deutsche Telekom formedelst 50 milliarder dollars den amerikanske mobiludbyder Voicestream Wireless.

Grundet Deutsche Telekoms manglende afslutning i forbindelse med overtagelsen af Voicestream er det blevet vedtaget, at købet af Powertel skal varetages af Voicestream, og at det skal finansieres som et rent aktiekøb, skriver Financial Times.

Powerte,l der er den sidste store uafhængige udbyder i den sydøstlige del af USA, har ligesom Voicestream et netværk, der er baseret på GSM-teknologien. De fleste amerikanske mobiludbydere benytter sig af den konkurrerende CDMA-teknologi. Meningen er, at selskabet skal dække sit nuværende område, idet Voicestream ikke har det store dækning i den del af landet.

Overtagelsesprisen forventes at øge Powertels markedsværdi betydeligt. Således er selskabet ifølge fredagens lukkekurs kun vurderet til knap det halve af budsummen, nemlig godt 2,7 milliarder dollars.

Til trods herfor er vurderingen per abonnent lavere end da Deutsche Telekom købte Voicestream. Det gælder såvel for det eksisterende kundegrundlag som det potentielle. Powertel dækker ifølge de seneste opgørelser et potentielt kundegrundlag på 24,4 millioner mennesker.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs