MediaWatch

Vodafone nedbringer gæld

Med en gæld, der i maj måned i år toppede ved 17,6 milliarder engelsk pund, synes Vodafone ifølge egen opgørelse nu at være på vej mod væsentligt bedre tider på gældsområdet, skriver Financial Times.

Vodafone offentliggør sit halvårsregnskab i slutningen af næste måned, og der forventer man at nettogælden ende i intervallet 13 til 14,5 milliarder engelske pund. Dermed er selskabet godt på vej til at opfylde sin målsætning for hele året der afsluttes i marts 2001. Til den tid forventer Vodafone primært i kraft af diverse frasalg at have bragt sin gæld ned i størrelsesordenen 10 milliarder engelske pund.

Vodafone, der inden længe skal betale knap 11,2 milliarder pund for dets erhvervede tredjegenerations mobillicenser i Tyskland og England, udtaler, at dette beløb mere end dækkes ind i kraft af salget af det engelske mobilselskab Orange til France Telekom.

Derudover vil indfrielsen af et lån til France Telekom, frasalg af aktiviter i Mannesmann samt en schweizisk fremstiller af ure kombineret med indtægter fra Siemens og Bosch bidrage yderligere til nedbringelsen af gælden.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs