Vodafone nedbringer gæld

MediaWatch

Med en gæld, der i maj måned i år toppede ved 17,6 milliarder engelsk pund, synes Vodafone ifølge egen opgørelse nu at være på vej mod væsentligt bedre tider på gældsområdet, skriver Financial Times.

Vodafone offentliggør sit halvårsregnskab i slutningen af næste måned, og der forventer man at nettogælden ende i intervallet 13 til 14,5 milliarder engelske pund. Dermed er selskabet godt på vej til at opfylde sin målsætning for hele året der afsluttes i marts 2001. Til den tid forventer Vodafone primært i kraft af diverse frasalg at have bragt sin gæld ned i størrelsesordenen 10 milliarder engelske pund.

Vodafone, der inden længe skal betale knap 11,2 milliarder pund for dets erhvervede tredjegenerations mobillicenser i Tyskland og England, udtaler, at dette beløb mere end dækkes ind i kraft af salget af det engelske mobilselskab Orange til France Telekom.

Derudover vil indfrielsen af et lån til France Telekom, frasalg af aktiviter i Mannesmann samt en schweizisk fremstiller af ure kombineret med indtægter fra Siemens og Bosch bidrage yderligere til nedbringelsen af gælden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også