MediaWatch

Ris og ros til Tele Danmark

Tele Danmarks beslutning om at opsplitte selskabet i fem datterselskaber og et internt service selskab, vurderes til at være fornuftig og i trit med udviklingen på teleområdet. Teleanalytikeren Lars Larsen fra Aros Securities vurderer overfor Jyllands Posten, at det giver Tele Danmark mulighed for at for at fokusere på sine hovedområder, som er mobil og Internet.

Det forventes dog at Tele Danmark Kabel TV vil komme til at halte bagefter i forhold til de andre Tele Danmark selskaber, fordi selskabet ikke har kunnet få styr på sin administration siden det i 1998 skiftede edb-system. Trods gentagne løfter om at få orden på faktureringssystemerne modtager adskillige kabel TV-kunder forsat ukorrekte regninger, skriver Børsen.

Tele Danmark lægger nu sin hidtidige geografiske strategi med en stærk nordisk base bag sig og skifter til en egentlig produktstrategi med fokus på at levere kvalitetsprodukter.

Det vurderes endvidere at Tele Danmark nu vil få mulighed for at nå op blandt de bedste selskaber i Europa. Kvalitetsmæssigt hører selskabet allerede til blandt de bedste i Europa, men har været tynget af den tunge organisation selskabet havde.

Det er ifølge Kenneth Graversen, chefanalytiker i Enskilda Securities, afgørende, at selskabet skynder sig at få børsnoteret de enkelte aktieselskaber, fordi værdifulde aktier i mobil- eller internetselskabet kan vise sig at blive en effektiv handelsvare, hvis Tele Danmark skulle ønske at købe sig ind i nye selskaber.

Henning Dyremose er optimistisk og forventer at børsnoteringerne vil få kursen på selskabet til at stige til over 900 kroner, hvilket er en fordobling af de 489 kroner som kursen steg til torsdag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs