MediaWatch

Præsidentvalg trækker folk til Internettet

Kandidatvalget var en succes både på partiernes egne hjemmesider, på uafhængige politiske hjemmesider og på mediernes hjemmesider.

En undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Media Metrix viser, at trafikken på de demokratiske og republikanske hjemmesider blev øget betragteligt i de uger, hvor konventerne blev afholdt. Målt i procent lå stigningerne på mellem 21,7 procent og 721,4 procent.

Hjemmesiden Algore.com havde således 73.000 unikke besøgende i ugen for demokraternes konvent, men til gengæld 107.000 unikke besøgende i ugen for republikanernes konvent. Hjemmesiden Georgewbush.com havde 199.000 unikkende besøgende i ugen for eget konvent og 92.000 unikke besøgende i ugen for demokraternes konvent.

Også på mediernes hjemmesider kunne man mærke en stigning i trafikken i de pågældende uger. I ugen for demokraternes konvent havde for eksempel washingtonpost.com 1,276.000 millioner unikke besøgende, hvilket var en stigning i trafikken på 48,3 procent i forhold til den foregående uge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs