MediaWatch

Kulturministeren tager fat på digital kopiering

Disse oplysninger kommer samtidig med, at det fra kulturministeriet til mediawatch.dk oplyses, at der i efteråret vil blive sendt et udkast til ændring af ophavsretsloven i høring. Udkastet forventes at indeholde et forslag om ophævelse af det eksisterende forbud mod digital kopiering til privat brug. Et endeligt lovforslag forventes først fremsat i januar 2001.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har tidligere i år varslet, at en ændring af ophavsretsloven kunne være på vej. Og den indledende høring forventes altså nu gennemført i løbet af efteråret.

KODA, som repræsenterer komponister og musikforlæggere, vil ikke modsætte sig, at forbudet mod digital kopiering ophæves, men ønsker til gengæld at den lovlige hjemmekopiering kun kan ske til strengt personlig brug, dvs. til brug inden for husstanden.

Brancheforeningen for Forbrugerelektronik, BFE, ønsker derimod at digital kopiering til privat brug skal kunne ske inden for de samme rammer, som gælder for privatkopiering i dag, dvs. med mulighed for at tage en kopi til en ven, et familiemedlem, en studiekammerat m.v.

Læs den uddybende artikel i nyhedsbrevet Mediawatch, som udkommer fredag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs