MediaWatch

Opsplitning af Merkantildata i to

Konsulenterne i Merkantildata flyttes over i et selvstændigt selskab ved navn Ementor. Det er meningen, at selskabet skal lede en konsulentvirksomhed, hvor kunder skal hjælpes til at etablere store og avancerede netværksløsninger.

På nuværende tidspunkt er der 1300 konsulenter ansat i selskabet, men det er planen, at enheden skal vokse markant. Det bliver Svein Stavelin, tidligere direktør i Avenir, der skal lede Ementor, skriver digi.no

Den anden del af Merkantildata bliver den største med 3200 ansatte. Det selskab placeres i Stockholm og kommer til at hedde Eterra. Selskabet skal levere high-end infrastrukturløsninger og driftstjenester til store selskaber hovedsageligt indenfor telekombranchen. Eterra vil blive ledet af Torbjørn Lindh, der har en fortid hos Telia.

Merkantildata Application skal samtidig børsnoteres under nyt navn og som en selvstændig enhed. Omsætningen i selskabet var sidste år 450 millioner kroner, primært takket være salg af økonomisystemerne Damgaard Concorde, Axapta og Navision. Aktionærer i selskabet får mulighed for at anskaffe sig yderligere aktier i selskabet, et forløb der forventes at være afsluttet i oktober.

Logistikfunktionen vil blive outsourcet til PC LAN, mens den underskudsgivende kursusvirksomhed sælges.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs