MediaWatch

Amerikanerne lyver på nettet

Brugerne er begyndt at lyve om deres identitet og opgive falske oplysninger, når de går ind på websider, der kræver personlige oplysninger.

Undersøgelsen viser, at antallet af brugere, som opgiver falske oplysninger udgør en fjerdedel af alle amerikanske Internet-brugere. Et andet trick for at sikre sig imod marketingpost er at give en sekundær e-mail adresse, skriver ZDNN.

Under 10 procent af de amerikanske brugere foretrækker en mere ærlig taktik til at sikre privatlivets fred, som består i at installere software, der skjuler computeridentitet fra besøgte Websteder eller at sende krypterede e-mails.

Undersøgelsen viser også at flertallet af de brugere, som forsøger at værne om privatlivets fred ved at opgive falske oplysninger er veteraner på Internettet, idet de har været på nettet i mere end tre år. Lee Rainie, som har været med til at udforme undersøgelsen vurderer, at med den hastigt voksende tilgang til Internettet vil antallet af brugere, som opgiver falske oplysninger vokse i fremtiden, fordi brugerne mistænker industrien for at misbruge personlige oplysninger.

På trods af brugernes anstrengelser for at hemmeligholde deres profiler, har undersøgelsen dog nogenlunde kunnet tegne en profil af de anonyme brugere. Det er primært mænd og 35 procent er i alderen 18 til 29 år, hvoraf næsten alle har været på Internettet i mere end tre år.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs