MediaWatch

Rygterne svirrer om svenske 3G alliancer

Ifølge det tyske erhvervsblad Handelsblatt, bliver det konstellationen af Bonniers, Utfors og den tyske telegigant Deutche Telecom, der sammen vil byde på en svensk 3G-licens, skriver Vision Media.

De oplysninger er ikke noget som Tomas Axén vice direktør for Bonnier Morgenaviser AB og medlem af Utfors bestyrelse kan nikke genkendende til, og han dementerer rygtet, hvad angår Bonnier og Utfors. Til gengæld bekræfter han, at Utfors har ført forhandlinger med Bonnier Net, men tilføjer, at i en sådan proces taler man med alle.

Informationschef hos Utfors, Markus Boberg vil heller ikke bekræfte oplysningerne fra det tyske erhvervsblad. Han forklarer, at eftersom de store aktører på det svenske marked endnu ikke har offentliggjort deres strategi, vil også de vente. Han oplyser, at det er mere sandsynligt, at Utfors ligger i forhandlinger med et af selskaberne end med begge selskaber, der nævnes i det tyske erhvervsblad Handelsblatt.

Ifølge Handelsblatt er den svenske praksis med at uddele licenserne gratis, er attraktivt sammenlignet med de enorme summer licenserne koster operatørerne i både Tyskland og England. Sverige er på trods af sin begrænsede folkemængde et attraktivt mobilmarked, hvilketet skyldes det store antal abonnenter.
Sidste ansøgningsfrist til UMTS-licensen er den 1. september, hvor ansøgninger skal være Post- og Telestyrelsen i hænde.

Mere fra MediaWatch

Eventchef på Gyldendal stopper

Efter knap fire år på forlaget, hvor hun har arbejdet for at åbne Gyldendal mere op for læserne, har eventchef fået nyt job.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs