MediaWatch

Forbrugere ønsker private oplysninger beskyttet på Internet

Undersøgelsen, som er foretaget af Pew Internet & American Life Project, viser blandt andet, at 86 procent af Internet brugerne ønsker en såkaldt "opt-in" løsning vedrørende personlige forhold etableret, skrive CNNfn. En "opt-in" løsning er ensbetydende med, at virksomhederne skal spørge brugerne om lov, før virksomhederne gør personlige oplysninger tilgængelige.

Lidt mere end halvdelen af Internet brugerne - 54 procent - er endvidere af den opfattelse, at der er tale om en overskridelse af privatlivets fred, når virksomheder indsamler personlige oplysninger via brugernes adfærd på Internet. Kun 27 procent mener, at en sådan indsamling af oplysninger er til fordel for brugerne, fordi det hjælper virksomhederne at udarbejde målrettet information og reklame m.v.

Direktør for projektet, Lee Rainie, konkluderer, at undersøgelsens resultat først og fremmest viser, at Internet brugerne ønsker en gylden regel for Internet privatliv overholdt af virksomhederne - en gylden regel om, at virksomhederne ikke må foretage sig noget omkring brugernes privatliv, medmindre de har spurgt om lov.

- Brugerne ønsker at være private, når de bevæger sig rundt på Internettet. De ønsker selv at have kontrol over deres Internet adfærd, og de ønsker sanktioner mod virksomheder, som forbryder sig mod deres egne retningslinier for beskyttelse af personlige oplysninger, siger Lee Rainie.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs