MediaWatch

Rockkrig på Internettet

Den engelske rockgruppe The The har lagt sin sidste CD ud på Internettet. Det sker i protest mod, at gruppens pladeselskab, Universal, ikke sælger nok af gruppens CD'er. Ifølge The The er pladeindustrien inde i en ny fase, der sætter musikere, selskaber, sælgere og detailhandelen omkring musikindustrien i en ny situation.

- I det blå hjørne: Truslen fra MP3/Napster, digital pirateri og deraf følgende diskussioner om copyright lovgivning. Dybt i det røde hjørne: Den omsiggribende grådighed fra medie konglomerater, store pladeselskaber og radiostationer, der margeniriserer flere og flere kunstnere, der tvinger dem til at kigge efter alternative måder at distribuere deres musik på. Jeg er imidlertid ikke pessimist. Der tegner sig et helt nyt billede af musikmarkedet nu. Den ny teknologi, når den er billig og teknisk god nok, vil sammen med Internettets gennemslagskraft kunne forbinde kunstnerne direkte med CD-køberne. Når det sker, genvinder musikerne retten til deres egen musik og kan skære alle mellemlederne - pladeselskaberne, sælgerne og detailhandelen - væk, skriver komponisten Matt Johnson på The The's hjemmeside (www.thethe.com).

Matt Johnson, der leder The The, har ikke en romantisk drøm om, at kunstnerne skal leve på en sten, men ved at lægge gruppens musik gratis ud på Internettet, håber han, at det vil give folk mulighed for at høre The The, og på den måde i sidste ende at sælge flere CD'er. The The's pladeselskab, Universal, har endnu ikke foretaget sig noget i sagen.


Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs