MediaWatch

Kampen om det nordiske mobilmarked fortsætter

En indbyrdes magtkamp mellem de stor nordiske teleselskaber Telenor, Tele Danmark og Telia lurer i baggrunden.

Telenordia, der har godt 400.000 fastnet- og Internet kunder, har ikke i forvejen mobilkunder, men nu skal det altså være, bekræfter selskabet forud for ansøgningsfristen hos den svenske Post & Tele-styrelse, skriver Berlingske Tidende.

Telenordia er ejet af henholdsvis British Telecom, Telenor og Tele Danmark, med hver en tredjedel, hvilket imidlertid ikke forhindrer, at der nu er enighed om, at Telenordia skal søge licens til fremtidens mobiltelefoni, UMTS. Men enigheden om Telenordia's mobil strategi er ikke ensbetydende med, at der på andre konkurrenceområder er fred og foredragelighed de nordiske parter imellem.

Telenor overvejer således at søge en GSM mobil licens i Sverige for hermed at presse såvel Telia og Tele Danmark i den indbyrdes magtkamp om det nordiske mobilmarked. Telenor har endvidere tidligere forsøgt at købe Tele Danmark ud af Telenordia, hvilket ikke lykkedes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs