MediaWatch

Telia alliance med FöreningsSparbanken

Med alliancen håber de to selskaber at opnå en milliardomsætning gennem elektronisk handel til offentligt ejede nordiske selskaber, amter og kommuner. I den forbindelse åbner FöreningsSparbanken en ny filial i Danmark, samtidig med at banken lancerer en ny Internetbank rettet mod privatkunder gennem opkøbet af FIH, skriver Jyllands Posten.

De to selskaber anslår det det nordiske marked for offentlig e-handel til en værdi af 600 milliarder kroner om året. Desuden satses der på, at det nye selskab på sigt skal børsnoteres på den svenske fondsbørs.

Selskabet vil blive styret udenom FIH via FöreningsSparbankens danske afdeling. Det er tanken at FIH skal henvise sine offentlige lånekunder til det nye selskab. På længere sigt skal Telia og FöreningsSparbanken samarbejde udvides til at tilbyde en rigtig e-handesplads til private kunder i Norden.

Ifølge Lars Johansen chef for FIH, ændrer FIH ikke sine planer med at opbygge en dansk Internetbank. Han regner med at påbegynde markedsføringen af den senere i år.

Den nye alliance er et eksempel på den tydelige tendens, der for tiden er, til at tele- og finansområdet går sammen om projekter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs