MediaWatch

Hutchison Whampoa trækker sig fra UMTS-køb

Hutchison Whampoas tilbagetrækning kommer bag på flere teleeksperter. Baggrunden for tilbagetrækningen er ifølge Hutchison, at prisen på licensen, 8,394 milliarder euro svarende til 7,68 milliarder dollar, var højere end de havde forventet, skriver Financial Times.

Tilsyneladende mener selskabet heller ikke, at der er nok muligheder i den vundne licens, men firmaet vil fortsat opbygge et europæisk 3G netværk. De fastholder dog at de stadig ønsker at blive stærkt repræsenteret på det europæiske marked i England, Tyskland, Frankrig og Italien. En del af den nye plan er at leje sig ind på KPN's net i Tyskland. Med tilbagetrækningen overdrager Hutchison alle sine tyske UMTS rettigheder til partneren KPN Royal Dutch Telecom.

Hutchisons tilbagetrækning forårsagede straks et fald i kursen på selskabets aktier på 3,81 procent til en kurs på 113,50 Hong Kong dollar.

Der er flere analytikere, der finder Hutchisons beslutning om tilbagetrækning mystisk og tvivler på forklaringen om, at det skyldes den høje pris, noget de mener Hutchison burde have forudset.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs