MediaWatch

Staten opretter IT-råd

Staten har været offer for adskillige IT problemer, viser flere rapporter senest rapporter udarbejdet af Rigsrevisionen og PLS Rambøll. For at undgå skandaler i stil med Amanda projektet, opretter staten nu et IT-råd.

Statens IT-råd kommer til at bestå af afdelingschefer fra samtlige ministerier, der skal kontrollere og koordinere større IT-projekter. Rådet skal ifølge kontorchef i Forskningsministeriet, Kim Brinckmann, kortlægge IT-projekter, der er sat i gang af staten og evaluere, hvad der har fungeret, og hvad der ikke har fungeret, skriver Jyllands Posten.
Formand for Finansudvalget Peter Duetoft (CD) har ved adskillige lejligheder anmodet om en central IT-enhed i statsligt regi med det formål at rådgive ministerierne. Formanden for udvalget er Marianne Rønnebæk, som er IT- og Telepolitisk direktør i Forskningsministeriet.

Ifølge Kim Brinckmann er det altafgørende, at rådet består af topchefer, fordi ledelsesforankringen af IT-projekter er vigtig. Der bliver sammensat et teknisk forum under Statens IT-råd med statslige IT-chefer og projektledere, og det er hensigten, at rådet løbende skal nedsætte arbejdsgrupper til udarbejdelse af rapporter over problemområder og samtidig supplere med rådgivning.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs