MediaWatch

Britisk Telecom køber tysk partner

Med det nye køb af aktier i Viag Interkom til en samlet værdi omkring 40 milliarder kroner kommer British Telecom op på at eje sammenlagt 90 procent af aktierne.

Dermed forfølger British Telecom sin internationale strategi om at øge tilstedeværelsen i det øvrige Europa, hvor man i forvejen havde fuld kontrol over partnere i Holland og Irland, skriver Jyllands Posten.

Viag Interkom udbyder telefoni over både fastnet og mobilnet. På mobilsiden har selskabet omkring to millioner kunder, som ventes mere end fordoblet inden udløbet af 2001.

Sælgeren af de 45 procent af Viag Interkom er energigruppen Eon. Norske Telenor ejer de resterende 10 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs