MediaWatch

Regnskab fra SOL blev dårligere end ventet

Koncernen omsatte i regnskabsårets første seks måneder for 109 millioner svenske kroner, svarende til en fremgang på 190 procent i forhold til de første seks måneder af forrige år. Ifølge Dagens Næringsliv var det dog mindre end de 116 millioner svenske kroner, som analytikerne oprindeligt havde ventet

Koncernens driftsresultatet viser et underskud på 142,7 millioner svenske kroner for andet kvartal 2000, i forhold til et underskud på 99,6 millioner svenske kroner i første kvartal. Det øgede underskud forklarer SOL med øgede udgifter til marketing og produktudvikling samt en svag udvikling indenfor e-commerce.

SOLs danske portal www.sol.dk omsatte i andet kvartal 2000 for 7,3 millioner svenske kroner, svarende til en stigning på 29 procent sammenlignet med første kvartal 2000.

Antallet af unikke ugentlige besøgende på den danske portal faldt 14 procent fra 293.000 i første uge af første kvartal 2000 til 251.000 i sidste uge af tredje kvartal. Antallet af sidevisninger faldt i perioden 18 procent (Kilde: FAKDIS).

Scandinavia Online fremhæver i den forbindelse, at antallet af unikke besøgende på den danske top-10 liste over websider faldt med 18 procent i perioden, og antallet af sidevisninger faldt med 24 procent.

Nedgangen i det samlede antal brugere af SOLs websider forklarer selskabet med den generelle nedgang af brugere af portaler, men at den heraf resulterende reduktion i indtægterne opvejes af en signifikant stigning i antallet af kommercielle budskaber på websiderne såvel som en stigende salgsrate. Tilsammen giver det en stigning i reklamevisninger på 17 procent til 384 millioner visninger i første kvartal 2000 til 447 millioner visninger i andet kvartal af 2000.

Scandinavia Online gruppen er et af de ledende Internet-medie selskaber i den nordiske region, med mere end fire millioner unikke månedlige brugere til sites som passagen.se, sol.no, sol.dk, sirkus.com, evreka.com, evreka.fi, kvasir.no og kvasir.dk. SOL blev noteret på børsen i Stockholm i juni måned i år.

Læs også pressemeddelelsen på mediawatch.dk

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs