MediaWatch

Tyskland godkender elektronisk underskrift

Det tyske ministerium godkendte onsdag et lovforslag, der giver elektronisk underskrift den samme status som en almindelig håndskrevet underskrift. Det sker i et forsøg på at gøre det enklere at føre elektronisk handel, skriver AP.

Lovforslaget er med til at sætte en handlingsplan i gang for, hvordan Tyskland skal indrette sin lovgivning, så den er i overensstemmelse med EU's love omkring e-handel.

- Med den nye underskriftslov sætter vi en beslutsom linie hen imod et enkelt Europæisk marked for e-handel. Jeg er overbevist om at elektroniske underskrifter snart vil blive en helt almindelig hverdagsting, siger økonomiminister Werner Mueller til AP.

Ved at give elektronisk underskrift den samme status som almindelig håndskrift med kuglepen og papir, vil det nu være muligt at udføre en række transaktioner, der kan udføres elektronisk via computer, der tidligere ikke var tilladt. Den elektroniske underskrift vil samtidig gøre det overflødigt at gemme en lang række dokumenter, der nu kan gemmes elektronisk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs