MediaWatch

Hewlett Packard overgår forventninger

Et overordentligt stærkt salg af computerrelateret udstyr i indeværende kvartal bevirkede at Hewlett Packard i går kunne fremvise et regnskab, der slog markedets forventning med 12 cents per aktie. Således var selskabet ifølge analytikere sat til at tjene 85 cents per aktie men kunne meddele at resultatet blev på hele 97 cents, skriver CNN.

Selskabets nettoindtægt steg 22,6 procent fra 853 millioner dollars i fjor til 1,05 milliarder i år mens de samlede indtægter steg 15 procent fra 10,4 milliarder dollars sidste år til 11,8 milliarder i år.

Ifølge ledende medarbejdere hos Hewlett Packard var det især elektronisk billedbehandling, printer og desktop PC segmentet, der tegnede sig for den store vækst. Salget af billedbehandlere og printersystemer, der rangerer som selskabets største produktlinie, steg set over hele året med 15 procent. Salget fordeler sig på blæk og toner patroner samt printer og scanner udstyr.

Selskabets computersegment, der indbefatter : desktops, arbejdsstationer, bærbare computere, PC servere , UNIX systemet samt lager og softwareløsninger, steg 12 procent set over hele året. Især hjemme PC'er, bærbare og UNIX serverne tillægges hovedårsagen for denne stigning. Selskabets mindste segment IT service steg i samme periode med 17 procent.

Carla Fiorina administrerende direktør for Hewlett Packard udtaler, at sidste års fastsatte målsætning om at blive et mere aggresivt og fokuseret selskab nu viser sig at holde stik og fremhæver dagens resultat, der ifølge hende udviser en fantastisk fremgang på selskabets forretningsområder over hele verden.

Hewlett Pacard aktien blev på baggrund af det flotte regnskab handlet 7/16 op til en slutkurs på 111 7/16.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs