MediaWatch

UMTS-priser presser aktiekurser

Iagttagere vurderer, at Deutsche Telekom formodentlig bliver blandt de teleselskaber, der vinder en tysk UMTS-licens på den igangværende auktion. Alligevel faldt den tyske telegigants aktiekurs med mere end to procent, fordi markedet frygter, at prisen for Deutsche Telekoms licens bliver for høj.

Samme udvikling gælder for France Telecom selskabet Mobilcom, hvis kurser også er faldet med mere end to procent.

De samlede tilbud løb efter tirsdagens byderunde op i hele 83,9 milliarder D-mark, hvilket er mere end fire gange så meget som oprindeligt forventet.

Ifølge cheføkonom Klaus Friedrich fra Dresdner Bank kan prisniveauet blive for højt for UMTS-licenserne, og hvorved der opstår risiko for, at firmaerne vil gå bankerot, når de skal til at tjene pengene hjem igen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs