MediaWatch

Regnskaber fra norske TV-stationer

TV4 er en langt større forretning end TV2 Norge, men mens TV2 Norge fik et plus på 287 millioner kroner i første halvår, må TV4 nøjes med et halvårsresultat på 174 millioner svenske kroner.

Hver tredje krone, som kom ind i TV 2s kasse i årets første seks måneder, kom igen som en del af resultatet før skat. TV4 kunne kun forvandle hver syvende krone til overskud.

TV4-koncernen som helhed havde indtægter på 1,25 milliarder svenske kroner. Resultatet før skat blev på 174 millioner svenske kroner, skriver kampanje.com.

Men i lighed med TV2 Norge har også TV4 oplevet et kraftig opsving fra 1999 til i år. TV4s halvårsresultat er nemlig næsten tre gange så stort som på samme tid i fjor.

I TV4-koncernen er det den landsdækkende TV-kanal der er guldgruben. Den leverede et resultat på 189 millioner efter koncessionsafgifterne er betalt. På årsbasis betaler TV4 ca. 400 millioner kroner i koncessionsafgift til den svenske stat.

Regional-tv delen i TV4 bidrager derimod ikke til resultatet, og lokal-tv endte med et minus på 42 millioner svenske kroner i første halvår.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs