MediaWatch

Microsofts appel i højesteret

Monopolsagen om Microsoft og dets mulige opsplitning fik tirsdag tilføjet endnu et kapitel, da det amerikanske justitsministerium bad Højesteret underkende computergigantens ønske om at sende sagen til appelretten, hvor selskabet tidligere er blevet favoriseret, skriver CNN.

Justitsministeriet, der fører sagen, håber således med sin indsigelse at fremskynde en afgørelse, der kan sætte dommer Thomas Penfield Jacksons dom om opsplitning af selskabet i kraft.

Microsofts begrunder sit ønske om at lade sagen blive prøvet ved appelretten med, at sagen er for kompleks for Højesteret og forsøger således at gøre brug af den amerikanske kongres' lovgivning fra 1974, der fastslår at sådanne sager er en byrde for Højesteret.

Dette afvises imidlertid af justitsministeriet, der henviser til at Højesteret i perioden fra 1903 til 1974 har afsagt kendelser i alle monopolsager. Højesteret finder derfor ikke, at sagen burde fremstå som en byrde for den også at afsige dom i denne sag, den første i 17 år. Man ønsker derfor at gøre brug af den såkaldte Expediting Act, der tillader Højesteret at behandle sager der er af stor offentlig betydning. Dette er indtil nu kun sket to gange.

En talsmand for Microsoft siger at selskabet stadig mener Højesteret ville kunne drage fordel af at lade Appelretten undersøge sagen først og tilføjer, at Microsoft vil uddybe dette synspunkt i næste uges skrivelse.

Microsoft forventes at svare på justitsministeriets indsigelse den 22 august. Højesteret, der holder pause frem til 1. oktober, kan såvidt den ønsker det høre selskabets appel inden denne dato.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs