MediaWatch

Ny Internet bank på vej i Danmark

Basisbank forventes at tilbyde en vifte af ordinære bankydelser over for privatmarkedet, herunder lønkonti, opsparing og udlån.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger opererer banken i de aktuelle forberedelser bl.a. med renteavancer over for private, der er knap halvt så store som banksektorens gennemsnitspriser. Direktør for Basisbank, John Carlsen, ønsker hverken at be- eller afkræfte disse oplysninger, men henholder sig til, at der for tiden gennemføres en række forsøg, og at selve bankkonceptet endnu ikke fremstår i sin endelige udformning.

Direktør for IT-brancheforeningen i Danmark, Jakob Lyngsø, er for ganske nylig blevet hentet ind som ny bestyrelsesformand for Basisbank og siger om konceptet for Basisbank:

- Meget tyder på, at de begrænsede omkostninger i en ren Internet bank vil gøre forskellen på ud- og indlånsrenter væsentlige lavere, end man ser i traditionelle banker.

Som aktionærer i Basisbank finder man bl.a. FBA, som er Islands største private bank, Vertex Management fra Singapore og BI Venture, som er Bankinvests venturefond.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs