MediaWatch

Ny Internet bank på vej i Danmark

Basisbank forventes at tilbyde en vifte af ordinære bankydelser over for privatmarkedet, herunder lønkonti, opsparing og udlån.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger opererer banken i de aktuelle forberedelser bl.a. med renteavancer over for private, der er knap halvt så store som banksektorens gennemsnitspriser. Direktør for Basisbank, John Carlsen, ønsker hverken at be- eller afkræfte disse oplysninger, men henholder sig til, at der for tiden gennemføres en række forsøg, og at selve bankkonceptet endnu ikke fremstår i sin endelige udformning.

Direktør for IT-brancheforeningen i Danmark, Jakob Lyngsø, er for ganske nylig blevet hentet ind som ny bestyrelsesformand for Basisbank og siger om konceptet for Basisbank:

- Meget tyder på, at de begrænsede omkostninger i en ren Internet bank vil gøre forskellen på ud- og indlånsrenter væsentlige lavere, end man ser i traditionelle banker.

Som aktionærer i Basisbank finder man bl.a. FBA, som er Islands største private bank, Vertex Management fra Singapore og BI Venture, som er Bankinvests venturefond.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs