MediaWatch

Banker samarbejder om online handel med valuta

Bankerne er i øjeblikket i gang med at lægge en del af sine valutaprodukter ud på Internettet, og flere indgår samarbejdsaftaler om at udvikle fælles platforme for denne adgang.

Senest er Citibank, Deutsche Bank og Chase Investment Bank gået i samarbejde med Reuters om at udvikle en fælles platform, som skal give kunderne direkte adgang til at handle med forskellige valutaprodukter og skaffe sig oplysninger fra bankernes researchdatabaser via Internettet, skriver Berlingske Tidende.

Citibank, Deutsche Bank og Chase er verdens tre største aktører på valutamarkedet, men tilsammen udgør de kun en mindre andel af det samlede marked. Derfor lægger det nye samarbejde op til en endnu mere intens konkurrence på markedet for valutahandel blandt de store internationale banker, hvor der dagligt omsættes valuta for gennemsnitligt 1,5 billioner dollar.

De samarbejdende selskaber forventer at være klar til at lancere den nye tjeneste i begyndelsen af år 2001.

Omkring på samme tid vil et tilsvarende samarbejde mellem 13 af verdens største banker lancere sit bud på en fælles platform for online valutahandel. Det drejer sig om samarbejdet FXall, som har deltagelse af blandt andre Morgan Stanley Dean Witter, Credit Suisse First Boston, HSBC, J.P Morgan, Bank of America og UBS Warburg.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs