MediaWatch

Tele Danmark bliver kun tjenesteudbyder i Norge

Efter salget af sine aktier i Netcom og efter at have udeladt at byde på de norske 3G mobillicenser står Tele Danmark indtil videre til kun at blive en lille aktør på det fremtidige norske marked for tredje generations mobiltelefoni.

Et af de tilbageværende muligheder for Tele Danmark er at blive tjenesteudbyder, og det kan blandt andet ske gennem det norske teleselskab E1Tele Øst. Den strategi har Tele Danmark tidligere haft succes med i Tyskland via datterselskabet Talkline.

Ifølge international direktør Henning Vest fra Tele Danmark er det ikke så vigtigt, hvem der driver netværket, skriver Jyllands Posten. Derimod er det interessant at komme til at levere de tjenester, som vil blive udbudt over de forskellige netværk, og det er her, at Tele Danmark vil lægge sin indsats.

Dertil kommer at taletelefonien i fremtiden kommer til at spille en mindre vigtig rolle, hvorimod service vil blive en væsentlig konkurrenceparameter i takt med udbredelsen af UMTS.

Dele Danmark har hidtil stået til at få del i en af de norske licenser via ejerskabet i norske Netcom, men disse andele vil man nu afhænde efter, at det er blevet svenske Telia, som har vundet kontrollen i Netcom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs