MediaWatch

Deadline for ansøgning om norske 3G-licenser

Til forskel fra blandt andet Danmark, som vil benytte en auktionsmodel til udbudet af licenserne til fremtidens mobiltelefoni, har de norske myndigheder valgt at udvælge vinderne af tilladelserne ud fra en såkaldt skønhedskonkurrence.

Ud over Telenor og Netcom vil fransk-engelske Orange, som primært ejes af France Telecom, søge en licens i Norge. Det sker via Orange Norge, som indgår i et konsortiesamarbejde med blandt andet mediegiganten Schibsted, det svenske konsulentfirma Framfab samt Bredbåndsbolaget.

Enitel og finske Sonera søger via det fælles mobilselskab Broadband Mobile en licens sammen, mens Tele2, der ejes af den svensk-kontrollerede telekoncern Société Européenne de Communication, har tænkt sig at søge alene.

Tele Danmark er ikke blandt de konsortier, der søger licens i Norge. Det skyldes ifølge Max Stougaard fra Tele Danmark, at det vil være for dyrt at etablere et sendenet i Norge, hvor der næsten bogstaveligt talt er behov for en sendemast på hvert et fjeld.

Tele Danmark har desuden ikke i forvejen nogen kundebase i Norge, og man er derfor mere interesseret i at blive tjenesteleverandør til en af de andre operatører, end selv at etablere et UMTS-net.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs