MediaWatch

Hutchison overtager italiensk mobilselskab

Hutchison Whampoa har aftalt med Andala at overtage broderparten af en forestående kapitalforøgelse i det italienske mobilselskab på 375 millioner dollar.

Andelen i Andala giver Hutchison kontrol over selskabet, som et led i den Hong Kong-baserede koncerns forudsætninger for at etablere sig på de europæiske markeder, skriver Financiel Times.

Den eneste blandt Andalas nuværende ejere, som tegner nye aktier i kapitaludvidelsen, er Carlo De Benedettis selskab Cir, der derved beholder sin nuværende ejerandel på 15 procent. De øvrige ejere som ikke tegner nye aktier, får deres ejerandele reduceret.

Det gælder blandt andet Internet-firmaet Tiscali, der ud fra hensyn til Andalas muligheder for at skaffe den fornødne kapital til de dyre 3G-licenser, har indvilliget i at lade sin ejerandel reducere fra nuværende 58 procent til 25,5 procent.

Blandt andet også Deutsche Telekom har været i forhandlinger med Andala om overtagelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs