MediaWatch

Opbremsning i IT branchen

Oprindeligt havde IDC kalkuleret med, at det totale IT-salg i Danmark ville nå 10 procent, men nu har IDC justeret forventningerne og ændret prognosen til en vækst på kun 6,6 procent, skriver Jyllands-Posten.

Det er især den del af software-branchen, der leverer økonomisystemer og de store konsulenthuse, der vil opleve en faldende vækst.

Anderledes ser det lysere ud i andre lande i Europa, hvor især de store IT-virksomheder foretager nye IT-investeringer. Ifølge IDC er det især tre faktorer, der gør sig gældende:

For det første er det store firmaer, der driver væksten, og dem er der ikke mange af i Danmark. For det andet er den økonomiske udvikling svagere i Danmark, end den er i vores nabolande. Ligesom den kommende EMU afstemning også spiller ind - ifølge IDC.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs