MediaWatch

Debiltel trækker sig fra den tyske UMTS auktion

Debitel bekendtgjorde allerede da auktionen begyndte forrige uge, at selskabet kun ville byde på UMTS licensen til en "meningsfuld pris", hvilket de angav til ca. 10 milliarder mark for to af frekvensblokkene.

I går blev dette beløb kraftigt overbudt, hvilket straks fik Debitel til at trække sig ud af auktionsrunden.

Siden i mandags forrige uge har syv virksomheder og konsortier budt på 12 frekvensblokke i første afdeling af licensauktionen. For at komme med i anden og sidste afdeling skal hver tilbudsgiver sikre sig mindst to blokke i auktionens første afdeling.

De tyske myndighederne udsteder siden hen fire-seks licenser, der giver de heldige mulighed for at udbyde UMTS-tjenester, der er tredje generation af mobiltelefoni.

Tilbudsgiverne er de tyske T-Mobil, Viag, Debitel, E-Plus Hutchison og Mannesmann, finsk-spanske Group 3G samt franske MobilCom.

Auktionen ventes at indbringe den tyske stat hen ved 60 milliarder D-mark, selv om staten kun har budgetteret med 20 milliarder D-mark.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs