MediaWatch

Ny negativ vurdering af Amazon’s aktieværdi

Amazon har fortsat svært ved at overbevise førende amerikanske finansanalytikere om virksomhedens positive forventninger til fremtiden. I går faldt aktieværdien til 30,75 dollars pr. aktie, efter at den indflydelsesrige rådgivningsvirksomhed Sanford C. Bernstein havde vurderet Amazon's aktie til et nedslående "underperform". Det skriver CNET.

Den negative vurdering fra Sanford C. Bernstein kommer kun to uger efter, at også Merrill Lynch sænkede de kortsigtede forventninger til Amazon, hvilket skete efter et skuffende 2. kvartal for Amazon. Fra 1. kvartal til 2. kvartal steg indtjeningen således kun én procent.

Et led i forklaringen fra Sanford C. Bernstein er, at Amazon ikke i tilstrækkelig grad har formået at skabe opmærksomhed om, at Amazon er andet og mere end en udbyder af bøger, musik og video. Faktisk er Amazon en langt mere omfangsrig e-handels virksomhed, hvilket efter Sanford C. Bernsteins opfattelse ikke er trængt tilstrækkelig kraftigt igennem til forbrugerne.

Af samme grund har Sanford C. Bernstein nedjusteret forventninger til Amazon's indtjening for fjerde kvartal 2000 til en stigning på 47 procent - hvilket skal sammenlignes med stigningen i samme kvartal sidste år på 167 procent. Ikke engang den kommende julehandel kan skabe større optimisme hos Sanford C. Bernstein.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs