MediaWatch

Briterne dropper Internet nyheder

En undersøgelse foretaget af det britiske erhvervssite just-sites.com viser, at af de 15 millioner Internet brugere vil mere end otte ud af ti helst følge med i aktuelle nyheder på den gammeldags måde, skriver Reuters.

83 procent af de adspurgte brugere giver udtryk for, at de aldrig vil anvende Internettet som deres første nyhedskilde, og kun én procent anvender Internettet som deres primære nyhedskilde.

Det skal sammenlignes med, at 68 procent foretrækker TV, mens 11 procent foretrækker dagblade som deres væsentligste nyhedskilde.

Just-sites.com lægger vægt på, at undersøgelsen fokuserer på privatbrugere og ikke erhvervsbrugere. For i modsætning til nyheds sites, som er målrettet mod det private marked, forventer just-sites.com, at Internettet indeholder en række gode forretningsmæssige muligheder for nyheds sites, som er målrettet mod erhvervsmarkedet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs