MediaWatch

Briterne dropper Internet nyheder

En undersøgelse foretaget af det britiske erhvervssite just-sites.com viser, at af de 15 millioner Internet brugere vil mere end otte ud af ti helst følge med i aktuelle nyheder på den gammeldags måde, skriver Reuters.

83 procent af de adspurgte brugere giver udtryk for, at de aldrig vil anvende Internettet som deres første nyhedskilde, og kun én procent anvender Internettet som deres primære nyhedskilde.

Det skal sammenlignes med, at 68 procent foretrækker TV, mens 11 procent foretrækker dagblade som deres væsentligste nyhedskilde.

Just-sites.com lægger vægt på, at undersøgelsen fokuserer på privatbrugere og ikke erhvervsbrugere. For i modsætning til nyheds sites, som er målrettet mod det private marked, forventer just-sites.com, at Internettet indeholder en række gode forretningsmæssige muligheder for nyheds sites, som er målrettet mod erhvervsmarkedet.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs