MediaWatch

Risiko for hackerangreb på bankkonti

Fornyelig lykkedes det EDB-eksperten Ole Tange på mindre end et kvarter at få fri adgang til en god vens computer og dermed til vennens bankkonto i Amagerbanken via BackOffice programmet. For at demonstrere problemet "misbrugte" Ole Tange adgangen til computeren ved at overføre en krone til sin egen konto fra vennens konto, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg havde simpelthen ikke troet, at det kunne være så nemt. Det er meget bekymrende. Det her er jo noget som kunne automatiseres

Ifølge Jyllands-Posten er bankerne blevet gjort opmærksom på problemet for mere end to år siden, men har endnu ikke gjort noget ved det, selv om problemet er blevet større.

Underdirektør i Unibank, Otto Feierskov, mener ikke at der er noget problem så længe bankerne bruger de nyeste og mest opdaterede virusprogrammer. Men administrerende direktør for Danmarks største Internet-sikkerhedsfirma Vigilante fastslår, at det på ingen måde er nogen garanti for sikkerhed på bankkontier.

Programmet BackOffice lægger sig ned i et styresystems filer, derpå giver det den indtrængende fuld adgang til computeren, hver gang den er koblet op til Internettet. Kildekoden til BackOffice ligger på Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs