MediaWatch

Internetydelser i vækst

Markedet for Internet baserede service er stadigvæk et ungt og umodent marked, men åbner store muligheder for vækst, skriver Børsen.

I en undersøgelse fra analysefirmaet IDC vurderes det, at markedet i Danmark sidste år lå på 1,4 milliarder kroner, men forventes at stige til 7,3 milliarder kroner i 2004. Sammenlignet med resten af Europa ligger væksten i Danmark og resten af Skandinavien pænt.

Senioranalytiker Bitten Olesen, IDC, siger om undersøgelsen, at danske virksomheder har været forsigtige og ikke uden videre har kastet sig ud i dyre Internet løsninger. Virksomhederne har først og fremmest fokuseret på at etablere brugbare intranet-løsninger, og de positive erfaringer herfra giver tilsyneladende mod på også at investere i Extranet og Internet.

De mest investeringsivrige erhvervssektorer har vist sig at være henholdsvis finanssektoren og transportsektoren med finanssektoren som en klar frontløber. Tilsammen står de to sektorer for ca. 50 procent af det danske marked. At de danske banker har kastet sig over servicebaserede Internet løsninger hænger efter IDC's opfattelse sammen med truslen fra rent Internet baserede banker, ikke mindst den svenske SE Banken.

Den største hindring for yderligere investering hos virksomhederne vurderes at være en udbredt skepsis omkring sikkerheden ved elektroniske transaktioner samt høje telepriser.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs