MediaWatch

Dansk Industri modstander af tele-auktion

Den kommende tele-auktion vil ramme den nyeste teknologi, mener ITEK (Dansk Industris branchefællesskab for tele-, elektronik- og kommunikationsvirksomheder), skriver Børsen.

Den danske regering besluttede tidligere på året på baggrund af erfaringer fra England, der sluttede deres UMTS-auktion med en indtægt på 270 milliarder krone, at udbyde trådløst Internet, UMTS via en auktion. Efter de tidligere regler fik teleselskaberne licenserne næsten gratis.

ITEK er modstandere af tele-auktionen, fordi teleselskaberne skal betale en UMTS-licens til staten for at byde på licenserne. Disse udgifter planlægger teleselskaberne at lægge ud til forbrugerne via højere telefoni-priser.

Ifølge ITEK for det som konsekvens, at telefonibrugerne ikke i samme omfang vil benytte den ny teknologi med de høje afgifter, når de kan beholde de gamle GSM mobiltelefoner og dermed slippe for UMTS-afgiften.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs