MediaWatch

Høje administrationsgebyrer på e-handel

Hvis en vare koster over 80 kroner, skal der ifølge danske toldregler afregnes moms på varer købt i f.eks. USA. Kurerfirmaerne opkræver momsen, og det er dyrt, skriver Børsen.

Der nævnes et eksempel hvor en CD til 86 kroner, blev pålagt 21 kroner i moms og et administrationsgebyr på 156,24 kroner og blev derved 200 procent dyrere, end kunden havde regnet med. Havde CD'en kostet 80 kroner eller derunder, var kunden ikke blevet pålagt at betale de 177,25 kroner.

Mette Frøland fra Forbrugerrådet påpeger, at sager omkring pengeinstitutters gebyrer før har resulteret i, at kunden fik nedsættelser fordi pengeinstitutterne ikke kunne dokumentere, at gebyret dækkede den udgift, der var forbundet med ydelsen. Hun mener at argumentet kan overføres på kurerfirmaerne og fremhæver, at det er for uoverskueligt, hvad administrationsgebyret egentlig dækker.

IT-administrator i den danske afdeling af det amerikanske kurerfirma Federal Express, Michael Bendtsen forstår ikke, at nogen mener at prisen er for høj, fordi de fleste kurerfirmaer tager de samme priser, og papirarbejdet er det samme, uanset hvad varen oprindelig koster.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs