MediaWatch

Positivt Q2-regnskab fra Netcom

NetCom koncernen, der er et af de ledende leverandører af løsninger til telekommunikation i Norden, Baltikum og Polen, har netop offentliggjørt koncernens resultat for andet kvartal år 2000.

Det stærkt forbedrede driftsresultat skyldes ifølge Netcom først og fremmest en væsentlig stigning i kundetilgangen. Også Tele2 har i andet kvartal haft stor vækst i antallet af abonnementer, og det vidner ifølge Netcom om, at der er store fordele ved at udbyde kombinerede løsninger for telefoni, som både indeholder fastnet- og mobiltjenester.

Den månedlige indtægt per abonnement er steget med gennemsnitlig 7 procent til 416 svenske kroner i Tele2s mobiltelefon virksomhed, og det gennemsnitlige antal samtaleminutter per måned er steget med 14 procent til 132 minnutter.

Overskudet efter finansielle poster er steget til 436 millioner svenske kroner fra 151 millioner i fjor og driftsomsætningen er steget 31 procent til 2,52 milliarder fra 1,93 milliarder svenske kroner.

Også overskudet før skat blev mere end dobbelt så stor som året før, hvor det i år blev på 887 millioner svenske kroner mod 305 millioner året før.

Hvad angår året til dato er driftoverskudet steget til 939 millioner kroner fra 405 millioner kroner året før mens omsætningen er steget til 4,855 milliarder kroner fra 3,665 milliarder i første halvår i fjor.

Nøgletallene I Netcoms regnskab for første halvår 2000 er stort set i overensstemmelse med forventningerne, efter at det i sidste uge blev afsløret, at Netcom ville byde på resten af aktierne i Societe Europeene de Communication. Netcom ejer i forvejen omkring 17,8 procent af Societe Europeene de Communication. Planen er at de to selskaber vil skabe en pan-europæisk telegigant med repræsentation i 18 lande og med mere en ni millioner kunder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs