MediaWatch

Tele Danmark aktie taber værdi

Prisen på Tele Danmarks aktier faldt 15 kroner umiddelbart efter at selskabet havde udsendt en fondsbørsmeddelelse om at halvårsregnskabet, skriver Computerworld. Markedet reagerede på Tele Danmarks udtalelser om at væksten i indtjeningen pr. aktie ville blive mindre end de 10 procent om året, der indtil nu har været målet.

Årsagerne er ifølge administrerende direktør Henning Dyremose udenlandske investeringer, der tynger Tele Danmarks regnskab samt udgifter til det hollandske mobilselskab Ben, siger han. Halvårsresultatet viser at nettoomsætningen er steget 18,9 procent til 21,6 milliarder kroner i forhold til første halvår af 1999. Resultatet før skat steg 14,4 procent op til 3,8 milliarder i perioden.

De udenlandske aktiviteter bidrager med næsten halvdelen af omsætningen samt med knapt en fjerdedel af indtjeningen. Koncernen har mere end 10 millioner kunder og i løbet af det sidste halvår er andelen af mobil- og Internet kunder oversteget fastnet kunderne.

- Tele Danmark er ved at skifte over til at blive en mobil- og Internet virksomhed. Almindelig fastnet-telefoni er ikke længere Tele Danmarks vigtigste forretning, slutter Henning Dyremose

De danske aktiviteter er steget med 5,5 procent og igen er der især fremgang på mobil- og Internet området.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs