MediaWatch

Caldera på tynd is

Købet giver Caldera adgang til et stort antal allerede installerede kunder og en stærk distributionskanal. Men nu dukker tvivlen op om hvorvidt Caldera, der normalt udvikler og sælger software baseret på operativsystemet Linux, kan slippe af sted med at kombinere en open source og en licensbelagt produktlinje.

Tvivlen går ud på, om Caldera ikke forråder Linux brugerne, der er forvent med mere eller mindre gratis software.

Analytiker i Gigas Informationsafdeling, Stacey Quandt, siger til Computerworld, at hun er skeptisk overfor handlen. Hun mener, at Caldera bevæger sig på tynd is ved at kombinere open source og licensbelagte produkter.

Andre Internet analytikere ser derimod en mulig tendens til konsolideringer på Linux området, hvor det hidtil har været svært at tjene penge på de gratis styresystemer.

Ved en konference med Internet analytikere fortalte direktør i Caldera Ransom Love, at det endnu ikke er fastlagt under hvilket licenssystem den netop opkøbte teknologi vil blive udbudt i.

Prisen på købet af Santa Cruz Operation blev ca. 300 millioner dollar i Caldera aktier plus 7 millioner dollar i kontant betaling.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs