MediaWatch

Europæisk angreb mod amerikansk lovforslag

Europakommissionen angreb i går senator Ernest Fritz Hollings lovforslag, der i givet fald vil blokere for Deutsche Telekoms overtagelse af det amerikanske mobiltelefon selskab VoiceStream Wireless, skriver CNET.

Hollings lovforslag lukker nemlig det eneste smuthul i den amerikanske lovgivning, der tillader udenlandske opkøb af amerikanske telekommunikationsselskaber, dvs. i de tilfælde hvor mere end 25 procent af det udenlandske selskab er statsejet ligesom Deutsche Telekom.
European Public Telecommunications Network Operators Association (ETNO) støttede kommissionen og opfordrede samtidig amerikanerne til at tillade de samme muligheder for europæiske selskaber i USA, som de amerikanske har i Europa.

Da USA underskrev WTO's telecom aftale, forpligtede man sig til at fjerne alle restriktioner, som forhindrer at udenlandske selskaber kan eje et amerikansk selskab med en offentlig radio licens, som f.eks. licens til mobiltelefoni. En lov der blokerer handlen, er derfor i strid med international handelslov, mener EU embedsmænd.

ETNO repræsenterer 45 europæiske telekom selskaber med samlede indtægter på 146.3 milliarder euro og med mere end en million ansatte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs