MediaWatch

Tyske forlag ransaget

I går foretog EUs monopolmyndigheder ransagninger hos Verlagsgruppe Bertelsmann, München, Aufbau-Verlag, Berlin, KNO og KandV i Stuttgart samt den tyske boghandlerforening i Frankfurt, meddeler nyhedsbureauet AP.

Baggrunden er påstande om, at de store forlag, der normalt har bestemt bogpriserne, har aftalt, at boykotte de billige Internet boghandlere.

Ransagningen er kulmination på den uenighed, der i længere tid har hersket mellem EU's monopolmyndigheder og de store tyske forlagsgrupper.

Monopolmyndighederne foretog også ransagning hos den østrigske forhandlere LIBRO. LIBRO klagede oprindelig til EU over, at virksomhedens bogsalg på Internet blev boykottet, men er siden nået til forståelse med de tyske forlag.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs