MediaWatch

Retssag mod Napster skader pladeindustrien

Den meget omtale, som Internet-tjenesten Napster har fået i verdens medier i forbindelse med den amerikanske pladeindustris anklager om ulovlig distribution af ophavsretsbeskyttet musik, har mere end femdoblet det daglige besøgstal på Napsters site over de seneste dage, skriver Financial Times.

Samtidig har sagen givet omtale til de dusinvis af alternativer til Napster, som ikke vil kunne retsforfølges for samme overtrædelser som Napster.

Den øverst ansvarlige i brancheorganisationen RIAA (Recording Industry Association of America), som repræsenterer den amerikanske pladeindustri i sagen, finder udviklingen frustrerende. Hos RIAA har man noteret sig et rekordstor forbrug på Internettet af illegalt kopieret musik, siden sagen mod Napster startede.

Det anerkendte analysefirma med speciale i Internettet, Gartner Group mener, at pladeindustriens forsøg på at lukke Napster, kun er en kortsigtet løsning, og at RIAA bør være mere forsigtige med, hvad de sætter i gang.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs