MediaWatch

RTL går på børsen

RTL blev i sin tid dannet ved en sammenlægning af CLT-UFA og Pearson Television, og i dag vurderes det , til en værdi på ca. 14 milliarder britiske pund og er markedsleder, når det gælder kommerciel radio og TV i Tyskland, Benelux-landene og Ungarn, skriver Broadcast.se. RTL planlægger ekspansioner i Storbritannien, hvor man har tænkt sig at opkøbe en del af Channel 5, samt Spanien, Italien, Polen og Ungarn.

Den største ejer i RTL bliver tyske Bertelsmann med 37 procent. Det Luxemburg-registrerede selskab Audiofina får 30 procent, mens Pearson-gruppen komme til at eje 22 procent. Resten vil blive udbudt på London-børsen.

RTL har 18 radiostationer i Europa, med totalt 25 millioner lyttere. I selskabet findes blandt andet svenske radiostationer som Lugna Favoriter och Wow 105,5.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs