MediaWatch

RTL går på børsen

RTL blev i sin tid dannet ved en sammenlægning af CLT-UFA og Pearson Television, og i dag vurderes det , til en værdi på ca. 14 milliarder britiske pund og er markedsleder, når det gælder kommerciel radio og TV i Tyskland, Benelux-landene og Ungarn, skriver Broadcast.se. RTL planlægger ekspansioner i Storbritannien, hvor man har tænkt sig at opkøbe en del af Channel 5, samt Spanien, Italien, Polen og Ungarn.

Den største ejer i RTL bliver tyske Bertelsmann med 37 procent. Det Luxemburg-registrerede selskab Audiofina får 30 procent, mens Pearson-gruppen komme til at eje 22 procent. Resten vil blive udbudt på London-børsen.

RTL har 18 radiostationer i Europa, med totalt 25 millioner lyttere. I selskabet findes blandt andet svenske radiostationer som Lugna Favoriter och Wow 105,5.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs