MediaWatch

Kun få kender WAP

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Vilstrup Interactive. Undersøgelsen viser også, at WAP-brugerne benytter teknologien ligeligt i erhvervsmæssige og private sammenhænge.

WAP, der betyder Wireless Application Protocol, gør det muligt, at man via sin mobiltelefon kan koble sig til hjemmesider ligegyldig, hvor man befinder sig. Man kan for eksempel ordne sine bankforretninger, få nyheder og bestille flyrejser.

Men WAPen er p.t. præget af en række utilstrækkeligheder, der gør det svært at leve op til de høje forventninger til den nye teknologi. Desuden udvikler IT verdenen sig så hurtigt, at WAP meget hurtigt kan blive overhalet indenom af en anden ny teknologi.

De dystre meldinger gør ikke fabrikanterne af WAP teknologien nervøse.

- Ingen skal bilde mig ind, at vi ikke vil kunne komme til at opleve det samme boom for WAP som med SMS-beskederne, siger Jeanette D. Hansen, SMS-produktchef hos Tele Danmark, til MediaWatch.

Hun mener, at enhver ny teknologi har opstartsvanskeligheder, og lige skal over de første hurdler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs