MediaWatch

Bekymring over mediesammenslutning

Den magtfulde fælleseuropæiske forbrugerorganisation BEUC henvendte sig torsdag til EU-kommissionen med sin bekymring over, at den amerikanske mediekoncern Time Warner er fusioneret med engelske EMI, og derved har skabt verdens største pladeselskab.

EU-kommissionen ser i øjeblikket på fusionen mellem de to koncerner, da sammenlægningen muligvis kan sætte reglerne om fri konkurrence inden for musikindustrien ud af kraft. I sidste ende kan EU-kommissionen bestemme om fusionen mellem de to store selskaber bliver til noget, eller den kan opstille betingelser for sammenlægningen.

BEUC varetager europæiske forbrugeres interesser. Organisationen har på EU-plan 26 medlemsorganisationer, og blev sidste år belønnet med Tænk-prisen af det danske Forbrugerråd:

- For at have manifesteret sig som en stærk europæisk organisation, som på fornem vis har varetaget forbrugernes interesser", lød begrundelsen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs