MediaWatch

Digital uenighed

Det fremgår af et svar, som SVT har givet til den Digitale TV-kommittén, skriver Dagens Nyheter. Bestyrelsen frabeder sig, at de yderligere omkostninger til en udbygning tages fra de midler, som nu anvendes til programproduktion og -indkøb.
- Nej, så ville vi blive nødt til at sænke kvaliteten i vor public service virksomhed, hvilket er urimeligt, siger Jan-Olof Gurinder, informationschef på SVT.

SVTs bestyrelse stiller sig også tvivlsom overfor at hæve licensen, idet den mener, at finansieringen er en regeringsopgave, og det børe ske så hurtigt som muligt, og senest i sommeren 2001, hvor retningslinierne for public service-TV 2002 skal planlægges.

Trods omkostninger omkring overgangen fra analog til digital distribution, vil den digitale teknik på sigt være økonomisk fordelagtigt for Sveriges Television, mener Gurinder. Det nuværende analoge system koster SVT 400-450 millioner kroner per år, mens distribution via et digitalt system ville koste omkring 160 millioner kroner.

- Forenklet sagt vil det digitale system give os en halvering af sendeomkostningerne og dobbelt så meget sendeplads, siger Gurinder. I de områder hvor der allerede er udbygget et digitalt jordnet, sender SVT fire kanaler: TV 1, TV 2, Nyhedskanalen "24timer" og en regional kanal. Tidsplanen for udbygningen er stadig til forhandling.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs